sunnuntai 30. joulukuuta 2012

2012 pähkinänkuoressa


Tämä vuosi lähestyy loppuaan, joten olisi aiheellista tarkistaa miten uuden vuoden "lupauksieni" kanssa kävi! Niitähän oli yhteensä 12, joista vähintään 10 piti olla toteutettuna vuoden loppuun mennessä. Kysehän ei varsinaisesti ollut lupauksista, vaan siitä mitä haluaisin saavuttaa tämän vuoden aikana. Nähtäväksi jää, mitä ensi vuodelle keksisin!


[ ] väh. kahden kilon painon pudotus. Ennen Thaimaan reissua olin kyllä kiinteimmässä kunnossa ikinä, mutta näin joulun alla voin sanoa, että kaikki menetetyt kilot ovat varmasti tulleet takaisin. Minkäs teet I love food! Ja nilkatkin meni.. Ensi vuonna tämä aihe voisi olla enemmän painotettuna lupauksissa..[x] lomailen koko kesän. Kyllä, maltoin vain löhötä ja öllötellä koko kesän, ei sillä että säät olisivat suosineet tätä saavutustani.. En kyllä tiedä missä välissä olisin edes ehtinyt tehdä töitä! Tuli reissattua, oli pääsykokeet, kämpän etsintäreissut ja festarit.. Jos sää olisi ollut yhtään parempi, sanoisin että oli oikein mukava kesä!

[x] matkustan vähintään kahteen eri maahan. Yes, I did it! Melkein tuli kolmaskin reissu tehtyä, mutta rahatilanne tuli vastaan.. Thaimaassa ja Tukholmassa tuli kuitenkin käytyä, ja vaikka Tukholmassa olin käynyt parikin kertaa risteilyn merkeissä, tuli tällä kertaa aivan uusi kuva siitä kaupungista, kun oli muutaman tunnin sijaan monta päivää aikaa tutustua kaupunkiin. Thaimaa oli aivan uskomaton paikka, jonne haluan ehdottomasti joskus vielä takaisin![x] pääsen opiskelemaan ja [x] muutan pois Kajaanista. Tämä suuri muutos elämässä, joka toteutui ja vaikka ensin olin aika skeptinen sen suhteen miten tulen Savonlinnassa viihtymään, täytyy todeta, että en olisi mieluummin missään muualla. Itseasiassa ikävöin sinne (tai lähinnä ihmisiä ja omaa kotia) jo nyt![x] opin olemaan yksin. Asun käytännössä ensimmäistä kertaa ihan yksikseni, enkä ole osannut olla koskaan yksin. Tämän vuoden aikana olen oppinut nauttimaan myös niistä illoista, kun saan olla yksin kotona ja katsoa vaikka leffaa tai lukea kirjaa. Joskus on mukava ihan vain olla yksin.
[x] opin rakastamaan myös itseäni. Pikku hiljaa alan tajuta, että elän tätä elämää itseäni, en muita varten. Olen aina ollut jotenkin riippuvainen toisista, ja nyt alan oppia, että joskus on oikein ajatella myös itseä ja omaa onnellisuutta. Joulupäivänä kävin taas pohjalla, ja tajusin, että en tarvitse ketään ollakseni onnellinen vaan minun täytyy löytää onnellisuus jostain muusta kuin vain toisesta ihmisestä. Ensi vuoden omistan täysin itselleni, ja Fanille.[x] olen positiivisempi ja muutan elämänasennettanikin sellaiseksi. Ainaisen pessimistisyyden sijaan olen lähtenyt innokkaammin uusiin juttuihin, uusiin tilanteisiin ja yrittänyt löytää kaikesta ja kaikista jotain hyvää.[x] luen vihdoin jonkun muun kuin koulukirjan. Pitkälle se venyi, mutta sain kuin sainkin luettua Torey Haydenin Tiikerin lapsen.[-] kokeilen monia eri liikuntalajeja. No sanotaanko näin, että tämän epäonnistumisen takana on lähinnä Savonlinna. Aloitin kuitenkin tanssin uudestaan, enkä muista koskaan jazz-tanssia varsinaisesti harrastaneeni, niin jotain uutta kuitenkin! Urheilullisin kuva mitä viime vuodelta löytyy, juoksutapahtumasta, go, Vinot Ketut![x] saisin uuden ystävän. Tämän vuoden, tai oikeastaan syksyn aikana olen tutustunut moniin ihaniin uusiin ihmisiin, niin Savonlinnassa kuin täällä Kajaanissakin!
[x] näen enemmän ystäviäni. Olen viettänyt aikaa aiempaa enemmän niin uusien kuin mahdollisuuksien mukaan vanhojenkin ystävien kanssa. Ei sen välimatkankaan tarvitse välttämättä vaikuttaa, olemme esimerkiksi Terhin kanssa olleet Skypessä tai puhelimessa jopa tunteja useita kertoja viikossa!
10/12!

Jos tiivistäisin tämän vuoden jotenkin muutamaan lauseeseen, sanoisin, että tämä vuosi on ollut antoisa, olen oppinut paljon itsestäni ja muista ja elämästä. Monta hyvää muistoa, uusia ihmisiä, mutta luulen että kaikki hyvä on vielä edessä!


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2013!


eppuEi kommentteja:

Lähetä kommentti